=

Seychellen

PRISTINE BEAUTY IN THE INDIAN OCEAN

Seychellen

PRISTINE BEAUTY IN THE INDIAN OCEAN

Seychellen

PRISTINE BEAUTY IN THE INDIAN OCEAN

Seychellen

PRISTINE BEAUTY IN THE INDIAN OCEAN

Seychellen

PRISTINE BEAUTY IN THE INDIAN OCEAN

Seychellen

PRISTINE BEAUTY IN THE INDIAN OCEAN

Een paradijs van parelwitte stranden en unieke granietformaties

In 1501 werden de Seychellen opgemerkt tijdens een expeditie door de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. Een groep van 115 magnifieke en exotische eilanden gelegen in het turquoise water van de Indische Oceaan waar parelwitte stranden idyllisch afsteken tegen hoge granietrotsen. Het is een waar paradijs: de natuur is overweldigend mooi, de lucht is stralend blauw en het klimaat is altijd zwoel. De witte stranden omgeven door wuivende kokospalmen en granieten rotsblokken behoren tot de mooiste van de wereld en de azuurblauwe zee is prachtig gevuld met koraal, exotische vissen en zeeschildpadden.

Achter de paradijselijke stranden van de Seychellen gaat nog een verborgen schat schuil: de wonderschone groene oerwouden van de eilanden. Een groot deel van de archipel bestaat uit natuurparken en reservaten die zijn uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Ze bevatten een unieke tropische flora en inheemse fauna en voor natuurliefhebbers zijn er talloze wandelpaden uitgestippeld. Zo kan een prachtige natuurtocht gemaakt worden langs de beste uitkijkpunten voor een indrukwekkend uitzicht over de heuvels en de oceaan.
Ook de onderwaterwereld is werkelijk bijzonder met een bonte verzameling tropische vissen en grote zeeschildpadden die rondzwemmen in het heldere zeewater. Voor snorkelen, duiken, zwemmen, zeilen en vissen zijn de Seychellen de ideale plek! Een ander extraatje is de Creoolse keuken die gekend is voor overheerlijke exotische gerechten. De archipel heeft zich ontwikkeld tot de bestemming voor luxe en duurzaam toerisme waar alles draait om natuurbehoud. Een tropisch eilandenparadijs waar vooral veel privacy en rust te vinden is.

Mijn advies voor de Seychellen. Bezoek het droomstrand Anse Source d’Argent op het kleine eiland La Digue. Ga islandhoppen om de verschillende eilanden van de Seychellen te kunnen bewonderen. Trek de prachtige nationale parken in voor een rijke flora en fauna. Ontdek de eilanden Frégate en Curieuse om de fregatvogels en reuzenschildpadden te kunnen bezichtigen. Bent u op zoek naar de plek voor uw huwelijksreis? Ga dan zeker naar de Seychellen!

Anne-Aymone

Places to go

Mahé
Het grootste eiland van de Seychellen. Hier vindt u zowel witte palmstranden als een prachtig groen bergachtig binnenland waar heerlijk gewandeld kan worden. Ook hoofdstad Victoria is een bezoekje waard.

Praslin
Het op één na grootste eiland van de archipel, vaak genoemd het Palm eiland vanwege de vele palmbomen. Hier zijn prachtige witte stranden te vinden zoals Anse Lazio, maar ook voortreffelijk mooie natuur met als hoogtepunt het nationale park Vallée de Mai, een UNESCO World Heritage Site.

La Digue
Het kleinste en meest rustige eiland met paradijselijke baaien en ongerepte natuur. De mooiste stranden van de Seychellen zijn hier te vinden, zoals Anse Source d’Argent, prachtig omzoomd met lichtroze granieten rotsblokken en kokospalmen.

Frégate Island
Een privé eiland dat een ongerept natuurparadijs is met de meest idyllische strandjes en tropische flora en fauna. De plek voor totale privacy.

North Island
Dit idyllische eiland is in zijn geheel een resort waar verder niemand mag komen dan de gasten. Het is een paradijs met sublieme witte stranden en weelderige tropische vegetatie.

Een van mijn favoriete Beach Places

Le Domaine de L’Orangeraie, La Digue

Op het kleine eiland La Digue bevindt zich Le Domaine de L’Orangeraie met een rustige ligging aan een prachtig wit strand met granietrotsen. Het is de ideale plek om de spectaculaire granietformaties en parelwitte droomstranden van La Digue te ontdekken, zoals het nabijgelegen Anse Source D’Argent. Het kleinschalige resort beschikt over verschillende villa’s die zich bevinden in een weelderige tropische tuin vol met vogels. De locatie van de Spa is bijzonder, op de top van één van de granieten rotsen met een indrukwekkend uitzicht over de omgeving.

Le Domaine de l’Orangeraie is een voorbeeld van de vele sfeervolle beach resorts/boutique hotels op de Seychellen met wie Lemmens Travel samenwerkt. De beschrijving en de foto’s zijn bedoeld om een beeld te geven van de accommodatie opties op dit eiland. Andere verblijfsplekken worden getoond tijdens een persoonlijk gesprek.

Le Domaine de l’Orangeraie, een stijlvol en charmant resort om heerlijk te ontspannen en te genieten van luxe op een klein en authentiek eiland.

Alle beach stays worden maat gemaakt door

Anne Aymone

Wilt u op safari in Seychellen

Contact: [email protected]

Tel NL +31 652 720 351

Reisinformatie

REISTIJD

Met een constante temperatuur tussen 25 en 30 graden zijn de Seychellen het gehele jaar door ideaal voor een ontspannen strandvakantie. Wel zijn er twee seizoenen te onderscheiden.

– Beste reisperiode: mei/juni t/m oktober. In deze maanden is het relatief droog en er valt soms wat lichte regen.

– November t/m april: officieel het regenseizoen van de Seychellen. Het kan af en toe even flink regenen, doch kortstondig, het klaart weer snel op.

REISINFO

– Visum verplicht. Aan te schaffen bij aankomst in de Seychellen.

– Geldig paspoort – na terugkomst moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

– Verzekeringen dienen in orde te zijn: Reis-, annulerings- en medische verzekering.

GEZONDHEID

– Het is NIET nodig om malaria voorzorgsmaatregelen te nemen

– Vaccinaties aangeraden en verplicht. Volg de meest recente informatie over vaccinaties online:
www.itg.be
www.ggdreisvaccinaties.nl

– U dient een bewijs van uw vaccinaties mee te nemen op reis

GELD

– Nationale munteenheid: Seychellen Roepie (SCR).
Wij adviseren u geld te wisselen bij aankomst op de luchthaven.

– Soms is het mogelijk Amerikaanse dollars (USD) of EUR te gebruiken.
Let op: USD biljetten moeten gedrukt zijn na het jaar 2004, anders worden ze niet geaccepteerd. Biljetten van 100 USD worden ook vaak niet geaccepteerd. Neem biljetten van 5, 10, 20 en 50 USD mee.

– Pin/Bancontact is uitsluitend mogelijk op eilanden. Credit cards worden in de grotere hotels, restaurants en winkels geaccepteerd.

ELEKTRICITEIT

– Stroomspanning 240 Volt.

– Stopcontacten: Type G.

– Neem een reis/wereldstekker mee.

– Het is raadzaam een zaklamp mee te nemen.