=

Zanzibar and Beaches

BEACH SWAHILI STYLE

Zanzibar and Islands

BEACH SWAHILI STYLE

Zanzibar and Beaches

BEACH SWAHILI STYLE

Zanzibar and Beaches

BEACH SWAHILI STYLE

Zanzibar and Beaches

BEACH SWAHILI STYLE

Zanzibar and Beaches

BEACH SWAHILI STYLE

Op een Tanzaniaans eiland is het genieten met een big smile

Wie graag even tot rust wil komen op een ongerept en wit strand luierend in een hangmat tussen palmbomen met uitzicht over de zee, is in Tanzania op de juiste plek. Dit prachtige land beschikt over verschillende tropische eilanden en idyllische witte strandjes. Hier kan nog genoten worden van een heerlijk strandverblijf zonder massatoerisme, iets wat deze bestemming nog aantrekkelijker maakt. Daarbij komt de vriendelijke lokale bevolking die altijd met een big smile rondloopt en de ‘pole pole’ mentaliteit die staat voor ‘relax, rustig aan’.

De bekendste beach bestemming in Tanzania is Zanzibar, het geurige eiland van de Indische Oceaan met de vele kruidenplantages en de historische stad Stone Town. Hier slentert u door smalle straatjes gevuld met authentieke houtgesneden koloniale deuren, ontdekt u de geschiedenis van deze plek en bezoekt u kruidenmarkten vol geuren en kleuren. De meeste reizigers komen naar Zanzibar om heerlijk te relaxen op een van de vele witte strandjes, vaak in combinatie met watersport. Wie Zanzibar verder wil verkennen, heeft nog andere mogelijkheden. In Jozani Forest zijn de unieke rode colobus aapjes te vinden, op Prison Island leven reuzeschildpadden, op een traditionele dhow boot kan van een prachtige zonsondergang genoten worden en een onvergetelijke culinaire ervaring is een etentje op The Rock, een piepklein eilandje midden in de zee.

Tanzania herbergt nog andere beaches die iets minder bekend zijn, ideaal voor reizigers die graag verborgen pareltjes ontdekken. Zo is er Mafia Island dat behoort tot de beste duikplekken in de Indische Oceaan, het prachtige groene Pemba Island vlakbij Zanzibar, het bijzondere privé eiland Mnemba Island en Fanjove Island, een ongerept tropisch eiland in de Songo Songo archipel. Bovendien zijn er de rustig gelegen strandjes van Ras Kutani en Lazy Lagoon ten zuiden van Dar es Salaam. Verblijf in kleinschalige beach resorts aan een van deze idyllische strandjes, ontspan heerlijk in een strandstoel tussen de palmbomen en zwem tussen de meest prachtige vissen. Toch biedt Tanzania veel meer dan zon, zee en strand. Het is een van de beste safari bestemmingen in de wereld en zo kan een strandverblijf perfect gecombineerd worden met een safari.

Een beach stay in Tanzania is ‘laid back luxury’, heerlijk ontspannen op een mooi en ongerept wit strand zonder massa toerisme. Een plek waar niks moet en alles mag. Wie niet de hele dag op het strand wil doorbrengen, is er voldoende afleiding. Slenteren door een historisch stadje, unieke dieren bezichtigen in het water of in mangrove bossen, en uitstapjes naar geurige kruidenplantages of andere bijzondere bezienswaardigheden. Mijn aanraders zijn een bezoek aan Stone Town (UNESCO World Heritage Site) en eten op The Rock, een restaurantje gelegen op een heel klein eilandje in de zee, voor een bijzondere culinaire ervaring! Een strandverblijf in combinatie met een safari door dit prachtige land is voortreffelijk!

Anne-Aymone

Places to go

Zanzibar
Het bekende specerijeneiland in de Indische Oceaan is een heerlijke plek voor een ontspannen verblijf op een parelwit strand met wuivende palmbomen aan een azuurblauwe zee. Bovendien biedt het eiland, naast allerlei watersporten, voldoende gelegenheid om excursies te ondernemen. Zo is het interessant een wandeling met een gids te maken door het netwerk van nauwe steegjes in het historische Stone Town. Tevens kan een specerijen tour gedaan worden, kan er gezwommen worden tussen de dolfijnen en kan het Jozani Forest met de rode colobus aapjes bezocht worden.
Verblijfsplekken op Zanzibar: Nungwi, Kendwa, Matemwe, Michamvi, Paje, Jambiani en Stone Town.

Pemba Island
Het ongerepte Pemba ligt ten noordoosten van Zanzibar. Het is een paradijselijk eilandje dat nog relatief onbekend is en weinig wordt bezocht door toeristen. Het is landschappelijk een mooi eiland: heuvelachtig, groen, en omringd door vele eilandjes en koraalriffen. Ontspan op een van de serene strandjes tussen de mangrovebossen of maak bij zonsondergang een cruise op een traditionele dhow boot.

Mafia Island
Het meest zuidelijk gelegen aan de kust van Tanzania ligt de Mafia Archipel die bestaat uit het Mafia Island en wat kleinere eilanden die zijn omgeven door één van de mooiste onderwaterlandschappen ter wereld. Mafia Island behoort niet zomaar tot de beste en mooiste duikplekken in de Indische Oceaan! Toch is dit niet de enige reden om deze plek te bezoeken, de strandjes zijn ongerept en rustig en de migrerende walvishaaien kunnen hier van oktober tot maart bewonderd worden. Nog steeds behoort Mafia Island tot één van de best bewaarde geheime eilandjes van Tanzania!

Fanjove Island
Een onaangetast tropisch eiland in de Songo Songo archipel ten zuiden van Dar es Salaam. Het is een prachtig en rustig eiland dat weinig toerisme kent met een onbewoond eiland gevoel. Ontspan op hagelwitte strandjes aan de helderblauwe zee en bezichtig de kleurrijke kokoskrabben en de vele verschillende vogels die er leven. Fanjove Island is een waar duik- en snorkelparadijs met de fantastische riffen die rondom het eiland liggen.

Ras Kutani
Het kleinschalige en zeer rustig gelegen Ras Kutani bevindt zich ten zuiden van Dar es Salaam. Een prachtig gebied met een wit zandstrand en zoetwaterlagune met mangrovebos. Ver weg van de drukte, ideaal voor reizigers op zoek naar een onaangetast plekje met een hoog privé-gehalte. Naast ontspanning en rust zijn er verschillende activiteiten te ondernemen, zoals snorkelen, kayakken op de lagune en wandelen door het tropische bos. Ras Kutani is perfect te combineren met een safari in het zuiden van Tanzania.

Lazy Lagoon
Een privé eiland in de nabije omgeving van het historische stadje Bagamoyo en het economische centrum Dar es Salaam. Een exotisch en verborgen plekje omgeven door een mooi koraalrif voor totale privacy op een ongerept strand. Hier heerst een rustige, tropische sfeer en kunt u uw tijd doorbrengen met zwemmen, snorkelen en andere watersportactiviteiten. Tevens is het mogelijk per dhowboot naar de ruïnes en de oude slavenstad Bagamoyo te gaan. Ideaal te combineren met een safari in het zuiden van Tanzania.

Mnemba Island
Aan de noordkant van Zanzibar ligt een bijzonder privé eiland, een idyllische plek met parelwitte stranden, palmbomen en kristalhelder water. Het eiland is enkel voor gasten toegankelijk die verblijven in de enige lodge op het eiland, het zeer exclusieve en kleinschalige Mnemba Island Resort. Het is een barefoot luxury paradijs met een romantische setting en een prachtige onderwaterwereld. De koraalriffen rondom Mnemba Island behoren tot de mooiste duikplekken ter wereld.

Een van mijn favoriete Camps

Zawadi Hotel, Zanzibar

Zawadi Hotel heeft een prachtige ligging op de top van een klif aan een parelwit strand omringd door kokospalmen en bougainvillea. Het is een kleinschalig en intiem ‘barefoot luxury’ boutique hotel met 9 villa’s geheel in een elegante strandstijl met het meest spectaculaire uitzicht van Zanzibar. Zawadi Hotel is een oase van rust waar u kunt genieten van natuur, een ontspannen sfeer, een verfijnde keuken en een persoonlijke service.

Zawadi Hotel is een voorbeeld van de vele sfeervolle beach resorts/boutique hotels in Tanzania met wie Lemmens Travel samenwerkt. De beschrijving en de foto’s zijn bedoeld om een beeld te geven van de accommodatie opties in dit land. Andere verblijfsplekken worden getoond tijdens een persoonlijk gesprek.

Zawadi Hotel, een rustig beach paradijs te midden van exotische geuren en palmbomen!

Alle beach stays worden maat gemaakt door Anne Aymone

Wilt u naar de beach in Tanzania

Contact: info@lemmenstravel.com

Tel NL +31 652 720 351

Reisinformatie

REISTIJD

– Maart t/m mei (het groene seizoen): regen.

– Juni t/m oktober (het droge seizoen): goede reisperiode.

– November t/m half december (het korte groene seizoen): korte regens.

– December t/m februari (het hete & droge seizoen): goede reisperiode.

REISINFO

– Visum verplicht.

– Geldig paspoort – na terugkomst moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

– Verzekeringen dienen in orde te zijn: Reis-, annulerings- en medische verzekering.

GEZONDHEID

– Malaria voorzorgsmaatregelen nemen – malariapillen, klamboe, bedekkende kleding en een insectwerend middel (bv DEET).

– Vaccinaties aangeraden en verplicht. Volg de meest recente informatie over vaccinaties online:
www.itg.be
www.ggdreisvaccinaties.nl

– U dient een bewijs van uw vaccinaties mee te nemen op reis.

GELD

– Nationale munteenheid: Tanzaniaanse shilling (Tsh).

– Tevens geaccepteerd: US dollars. Let op: Biljetten moeten gedrukt zijn na het jaar 2004, anders worden ze niet geaccepteerd. Biljetten van 100 USD worden ook vaak niet geaccepteerd. Neem biljetten van 5, 10, 20 en 50USD mee.

ELEKTRICITEIT

– Stroomspanning 230 Volt.

– Stopcontacten: Type D en G.

– Neem een reis/wereldstekker mee.

– Het is raadzaam een zaklamp mee te nemen.