=

Reis Informatie

ENJOY A SAFE TRIP

Reis Informatie

ENJOY A SAFE TRIP

Reis Informatie

ENJOY A SAFE TRIP

Reis Informatie

ENJOY A SAFE TRIP

Reis Informatie

ENJOY A SAFE TRIP

Reis Informatie

ENJOY A SAFE TRIP

Verzekeringen

Lemmens Travel is aangesloten bij VVKR en Garantiefonds GGTO.

VVKR is de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en staat voor een persoonlijke benadering en is gericht op kleinschalig toerisme. Er wordt gereisd in kleine groepen of op individuele basis en het verblijf is vaak in authentieke accommodaties op unieke locaties. VVKR reisspecialisten onderscheiden zich door hun betrokkenheid en expertise. Bovendien beschikt elke reisorganisatie, die bij VVKR aangesloten is, over duidelijke reisvoorwaarden waarin vermeld staat voor welke reizen garantie geldt. VVKR deelnemersnummer 16030.

Garantiefonds GGTO is een garantieregeling waarmee reisorganisaties kunnen voldoen aan de wettelijk verplicht gestelde garantieregeling. Wanneer Lemmens Travel optreedt als ‘reisorganisator’ vallen de reizen onder de garantieregeling van Garantiefonds GGTO. De Stichting GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw reissom terugkrijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op locatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 15,- euro per boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Wanneer Lemmens Travel optreedt als ‘reisbemiddelaar’ vallen de reizen niet onder deze garantieregeling, maar onder de garantie van de reisorganisator. U bent dan ook volledig beschermd.

Aanvullende verzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering
Lemmens Travel is verzekerd voor bedrijfsaansprakelijkheid bij verzekeringsmaatschappij AON Nederland, polisnummer 638333710. Zo kunt u reizen met een zorgeloos en veilig gevoel.

Reis- en annuleringsverzekering
Lemmens Travel raadt alle reizigers ten stelligste aan om bij de inschrijving van uw reis een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. De reiziger is hiervoor zelf verantwoordelijk. Indien de reiziger besluit geen van deze verzekeringen af te sluiten, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. De reisorganisator is niet aansprakelijk voor alle gevolgen (financiële en/of materiële) die voortvloeien uit het niet afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering.

Indemnity Form/Vrijwaringsbewijs
Voor een safari dient iedere reiziger een indemnity form te tekenen, zodat de reisorganisatie niet verantwoordelijk is voor eventuele schade, wanneer de deelnemer het advies van de reisbegeleider/chauffeur/gids niet opvolgt. Safari’s spelen zich af in het wild en hebben een avontuurlijk karakter. Het is daarom van essentieel belang dat de reiziger altijd het advies opvolgt van de gids. Zij zijn gediplomeerd in hun vak en hebben jarenlange ervaring. Indien de reiziger niet ondertekent, wordt deelname of toegang niet geaccepteerd.

Extra Reis Informatie

Reisdocumenten
Reizigers die Afrika willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat minstens 6 maanden geldig is na terugkomst. Tevens moet de reiziger in bezit zijn van een geldig visum wanneer dit vereist is. Deze kan vóór vertrek bij de ambassade aangevraagd worden. Tevens dient het vaccinatieboekje meegenomen te worden.

Medische documenten
Minstens een maand voor vertrek dient een arts of reiskliniek gecontacteerd te worden. Deze zorgt voor de nodige vaccinaties, een anti-malaria middel en een aanvullend advies. De toegediende vaccinaties worden in een vaccinatieboekje vermeld die meegenomen moet worden op reis. Er zijn enkele verzekeringen die vaccinaties vergoeden. Neem contact op met uw verzekering om dit te controleren.

Het is aan te raden om een kopie van uw medische verzekering (werelddekking) mee te nemen.

ALGEMENE REISVOORWAARDEN

ALGEMENE BOEKINGSVOORWAARDEN

BASISRECHTEN PAKKETREIZEN