=

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana

A DIAMOND IN THE ROUGH

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana

WHERE BUSH MEETS WATER

Botswana is een verborgen parel

Een onaangetast wild paradijs waar de mooiste natuurgebieden van Afrika te vinden zijn. Het land heeft zich gespecialiseerd tot kleinschalige en luxe bestemming voor een ultieme safari beleving. Dit heeft tot gevolg dat er geen massatoerisme te vinden is en er verbleven kan worden in sfeervolle tented camps op de meest unieke locaties. Veel van Botswana’s meest ongerepte gebieden zijn enkel met een vliegtuigje bereikbaar, wat absoluut bijdraagt aan het bijzondere gevoel ver weg te zijn van de bewoonde wereld.

Het is het land waar water en droogte elkaar ontmoeten. Zo is er aan de ene kant het waterrijke gebied met juweeltjes als de Okavango Delta, Chobe National Park en Moremi Game Reserve en aan de andere kant het droge gebied waar het Central Kalahari Game Reserve en de Makgadikgadi en Nxai zoutpannen te vinden zijn. De Okavango Delta wordt beschouwd als één van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika. Het is een intrigerend en sereen moerasgebied dat bestaat uit een netwerk van kristalheldere waterwegen en lagunes bezaaid met duizenden eilandjes. Tijdens een tocht in een mokoro, een uitgeholde boomstam kano, blijkt dat deze ongerepte wildernis een waar walhalla is voor wild- en vogelliefhebbers.

Toch heeft Botswana meer verborgen schatten. Het gebied rondom de Chobe rivier herbergt de grootste olifantenpopulatie van Afrika en bij Makgadikgadi en Nxai worden prachtige desolate zoutvlaktes aangetroffen. In het binnenland ligt Savuti, de plek van de leeuwen, en het Kalahari Game Reserve, het grootste wildpark van het land. Botswana is de perfecte plek voor een mobiele safari, een tocht door de bush waarbij uw luxe tentenkamp met u meereist en telkens op de meest bijzondere locaties opgebouwd wordt. Hier dineert u onder de sterrenhemel, terwijl het nachtleven in de bush ontwaakt.

Mijn advies voor Botswana. Vlieg met een Cessna vliegtuigje over de wonderschone Okavango Delta met zicht op het wild en verblijf in een kleinschalig tented camp op een van de verborgen eilandjes. Ga op sunset cruise over de Chobe rivier voor een onvergetelijke ervaring of reis mee aan boord van een unieke houseboat als de Zambezi Queen. Bezoek de zoutpannen van Makgadikgadi en Nxai of trek door het land op Mobile Safari, waarbij uw tent, badkamer en een team van gidsen met u meereist.

Anne-Aymone

10 Places to go

1. Okavango Delta
Een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Afrika, het grootste binnenlandse deltasysteem ter wereld. Dit unieke watergebied herbergt een ongekende verscheidenheid aan wild en vogelsoorten. Het merendeel van de lodges/camps wordt bereikt per vliegtuigje met een prachtig uitzicht over de delta.

2. Chobe National Park
Het meest bekende national park in Botswana gelegen aan de Chobe rivier. Het park herbergt een grote diversiteit aan wild en heeft de grootste olifantenpopulatie van Afrika. Een aanrader is een boottocht over de rivier bij zonsondergang.

3. Moremi Game Reserve
Een beeldschoon en wildrijk reservaat dat voor ongeveer 20% bestaat uit de Okavango Delta. Moremi GR is een mozaïek van graslanden, waterwegen, palmboomeilandjes en bossen met een enorme verscheidenheid aan flora en fauna.

4. Savuti Game Reserve
Een bijzonder gebied in het zuidwesten van Chobe NP met een rijkdom aan wild. Het reservaat staat vooral bekend om de olifanten, leeuwen en de bedreigde wilde honden.

5. Makgadikgadi Pans
Een fascinerend gebied, gelegen in het noordelijke deel van de Kalahari, dat één van de grootste zoutwaterpannen in de wereld bevat.

6. Nxai Pan National Park
Nxai Pan ligt ten noorden van de Makgadikgadi Pans, maar is kleiner qua oppervlakte. Hier zijn verschillende zoutpannen begroeid met gras die vele dieren aantrekken. Een hoogtepunt is Baines Baobabs, de bekendste groep baobab bomen van Botswana.

7. Central Kalahari Game Reserve
Een uitgestrekt wildpark gelegen in het hart van de Kalahari woestijn en het leefgebied van de San bushmen. Na het regenseizoen verandert de woestijn in een groen gebied dat veel wild aantrekt.

8. Botswana in combinatie met Zimbabwe
Bezoek de indrukwekkende Victoria watervallen, ervaar een safari op topniveau in Hwange National Park en verblijf eventueel in het unieke rotslandschap van Matobo Hills.

9. Botswana in combinatie met Namibië
Reis door de indrukwekkende woestijnlandschappen van Namibië en kom in aanraking met bijzonder wild, een onherbergzame kustlijn en intrigerende lokale stammen.

10. Botswana in combinatie met een exotisch strandverblijf
Ontspan een paar dagen op een exotisch strand op de Seychellen, Mauritius, Zanzibar of op een van de eilanden in Mozambique.

Houseboats – Zambezi Queen & Chobe Princess
Een unieke ervaring is een verblijf op de kleinschalige en bekende houseboats van Botswana, namelijk de 5* Zambezi Queen of de 4* Chobe Princess. Een bijzondere en vooral onvergetelijke riviersafari over de Chobe rivier omringd door de wildernis van Afrika!

LEMMENS TRAVEL ORGANISEERT DE VOLGENDE SAFARI’S IN BOTSWANA
Privé safari – Fly in Safari – Self drive (op aanvraag) – Familie Safari – Luxury Mobile Safari – Begeleide kleine groep Safari – Houseboat Safari (Zambezi Queen 5* / Chobe Princess 4*) – Special Safaris (bijv. Water Safari, Wandel Safari, Horseback Safari)

Een van mijn favoriete Camps

Machaba Camp & Little Machaba, Okavango Delta – Moremi Game Reserve

Machaba Camp is een kleinschalig en luxe camp gelegen in het wildrijke Khwai gebied, grenzend aan de Okavango Delta. Het is gebouwd in de klassieke stijl van een safari camp uit 1950 en heeft een toplocatie aan de oever van de rivier met een prachtig uitzicht over het Moremi Game Reserve. Er zijn 10 sfeervolle tenten met een eigen veranda, een ensuite badkamer en een romantische buitendouche. Geniet hier van heerlijk eten, de lekkerste wijnen en een gezellig kampvuur onder de sterrenhemel.

Machaba Camp is een voorbeeld van de vele sfeervolle tented camps/lodges in Botswana met wie Lemmens Travel samenwerkt. De beschrijving en de foto’s zijn bedoeld om een beeld te geven van de accommodatie opties in dit land. Andere verblijfsplekken worden getoond tijdens een persoonlijk gesprek.

Machaba Camp, een stijlvol tentenkamp met een perfecte ligging om wild te spotten dat naar de rivier komt!

Alle safari’s worden voor u op maat gemaakt door

Anne Aymone

Impressie van
een safari

Vul het formulier in om een voorbeeldroute toegezonden te krijgen

Land

11 + 6 =

Wilt u op safari in Botswana

Contact: info@lemmenstravel.com

Tel NL +31 652 720 351

Reisinformatie

REISTIJD

Botswana is het gehele jaar door te bezoeken, maar er zijn echter verschillen per periode en gebied.

– Juni t/m oktober (het droge seizoen): goede reisperiode, ook voor de watergebieden. Veel wild.


– November t/m maart (het groene seizoen): periodes van regen. Goed voor vogelliefhebbers en een bezoek aan de Kalahari.


– April en mei (tussenseizoen): het waterniveau begint te stijgen.

REISINFO

– Geldig paspoort – na terugkomst moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

– Verzekeringen dienen in orde te zijn: Reis-, annulerings- en medische verzekering.

– Nieuwe regelgeving voor het reizen met minderjarige kinderen naar Botswana: ouders die met kinderen reizen (t/m 18 jaar) dienen naast het paspoort en ticket ook een gecertificeerde kopie van de originele geboorteakte mee te nemen. Er zijn voor specifieke gevallen ook andere vereisten.

GEZONDHEID

– Malaria voorzorgsmaatregelen nemen – malariapillen, klamboe, bedekkende kleding en een insectwerend middel (bv DEET).

– Vaccinaties aangeraden en verplicht. Volg de meest recente informatie over vaccinaties online:
www.itg.be
www.ggdreisvaccinaties.nl

– U dient een bewijs van uw vaccinaties mee te nemen op reis.

GELD

– Nationale munteenheid: Botswaanse Pula (BWP).

– Pin/Bancontact is mogelijk in de grotere steden en credit card wordt op een aantal plekken geaccepteerd (voornamelijk Visa). Het is het raadzaam om voldoende contant geld mee te nemen in Euro’s of US Dollars. Let op: US Dollar biljetten moeten gedrukt zijn na het jaar 2004, anders worden ze niet geaccepteerd. Biljetten van 100 USD worden ook vaak niet geaccepteerd. Neem biljetten van 5, 10, 20 en 50USD mee.

ELEKTRICITEIT
– Stroomspanning 230 Volt.
– Stopcontacten: Type D en G.
– Neem een reis/wereldstekker mee.
– Het is raadzaam een zaklamp mee te nemen.