=

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibia

THE LAND OF ENDLESS HORIZONS

Namibie is een must voor natuurliefhebbers

Wie aan Namibië denkt, ziet beelden van indrukwekkende woestijnlandschappen. Het land herbergt een van de oudste woestijnen ter wereld, de Namib woestijn, met de bekende rode zandduinen van Sossusvlei. Andere woestijngebieden zijn de Kalahari en Damaraland waar de zeldzame woestijnolifant nog te vinden is. Toch is dit land meer dan fotogenieke woestijnen.

Zo is een safari mogelijk in Etosha National Park waar het wild zich vergaart rondom een uitgestrekte zoutvlakte of in het waterrijke gebied van de Caprivi Strip. Langs de woeste onherbergzame kustlijn zijn verlaten stadjes en duizenden zeehonden te vinden en in het zuiden ligt de tweede grootste canyon ter wereld, de Fish River Canyon.

Namibië is tevens het land van de cheeta’s en van vele traditionele stammen. De bruinrood glimmende Himba’s, de fraai uitgedoste Herero, de traditionele Damara en natuurlijk de San bushmen, de eerste bewoners van het land met de oudste cultuur op aarde. Alles bij elkaar genomen is Namibië een magnifieke maar vooral fascinerende plek in Afrika!

Mijn advies voor Namibië. Beklim de rode duinen van Sossusvlei voor een subliem uitzicht. Slaap in een sfeervol camp in de woestijn voor een verblijf onder de sterren. Bewonder het wild aan de rand van de Etosha zoutpan en trek in een mokoro bootje door het groene gebied van de Caprivi. Ontdek meer over de leefwijze van de traditionele stammen, maar ook over cheetah conservation, het behoud van het bedreigde jachtluipaard.

Anne-Aymone

10 Places to go

1. Namib Naukluft Park – Namib Desert
Een van de absolute hoogtepunten van Namibië. In dit fraaie woestijnlandschap liggen Sossusvlei, Deadvlei en Dune 45. Weinig plekken in de wereld zijn zo kenmerkend als de rode duinen van Sossusvlei.

2. Etosha National Park
Het grootste wildgebied van Namibië dat voornamelijk bestaat uit een enorme zoutpan omgeven door droog bushveld.

3. Swakopmund – Walvisbaai
Swakopmund is een klein stadje aan de kust met een Duitse koloniale sfeer. Naar het zuiden toe ligt het dorp Walvisbaai met een lagune die vele vogels aantrekt waaronder flamingo’s en pelikanen.

4. Damaraland
De naam is afkomstig van het volk dat hier leeft, de Damara. Het is een ongerepte wildernis met bergen, bizarre rotsformaties en prehistorische rotstekeningen. Het is tevens het leefgebied van de zeldzame woestijnolifant.

5. Kaokaland
Het land van de Himba’s, een semi-nomadisch volk met een zeer bijzonder uiterlijk. Het gebied beschikt over prachtige berglandschappen en de Epupa watervallen.

6. Caprivi
De Okavango Delta van Namibië. Een groen en waterrijk gebied dat vele dieren aantrekt en een groot contrast vormt met de rest van het land.

7. Waterberg Plateau
Een zandstenen plateau van 200m hoogte met een prachtig groen natuurgebied gevuld met enkele bedreigde diersoorten waaronder de neushoorn en tsessebe.

8. Skeleton Coast
De ruwe kustlijn van Namibië die zijn naam dankt aan de zeer oude scheepswrakken gelegen op verlaten stranden. Het is een van de meest geïsoleerde gebieden die iemand zich kan voorstellen. Bij Cape Cross zijn duizenden zeehonden te bezichtigen.

9. Lüderitz – Kolmanskop
De kustplaats Luderitz was de eerste Duitse nederzetting in Afrika en ooit het centrum van de diamantindustrie in Namibië. Kolmanskop, geheel door de woestijn overgenomen, is een fotogenieke plaats waar het zand de huizen is binnengedrongen.

10. Fish River Canyon
De tweede grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika.
Het heeft een diepte van 550 meter en kenmerkt zich door een bijzonder indrukwekkend landschap en weidse uitzichten.

LEMMENS TRAVEL ORGANISEERT DE VOLGENDE SAFARI’S IN NAMIBIË
Privé safari (met eigen gids/chauffeur of transfers) – Fly in Safari – Self drive – Familie Safari – Luxury Mobile Safari – Explorer Safari – Begeleide kleine groep Safari – Special Safaris (bijv. Golf Safari, Woestijn Safari)

Een van mijn favoriete Camps

Wolwedans Camp

In het hart van de Namib Rand Nature Reserve ligt Wolwedans Camp, een unieke accommodatie in één van de meest adembenemende locaties in Afrika. Geniet van een ongeëvenaard panorama over het fascinerende woestijnlandschap en ervaar de rust van de Namib Desert. Een absolute ervaring: slapen onder de blote sterrenhemel met open canvas!

Wolwedans Camp is een voorbeeld van de kleinschalige en sfeervolle tented camps/lodges in Namibië met wie Lemmens Travel samenwerkt. De beschrijving en de foto’s zijn bedoeld om een beeld te geven van de accommodatie opties in dit land. Andere verblijfsplekken worden getoond tijdens een persoonlijk gesprek.

Wolwedans Camp, voor een onvergetelijk verblijf in een schitterend woestijnlandschap!

Impressie van een safari

Voorbeeld van een op maat gemaakte safari

 

Een safari door Namibië is spectaculair! Laat u verrassen door de fotogenieke woestijnen, de hartelijke oorspronkelijke bevolkingsgroepen, de woeste onherbergzame kustlijn, de indrukwekkende bergpassen en het groot wild dat ronddwaalt in enorme natuurgebieden.

Lemmens Travel geeft u de gelegenheid de mooiste natuurgebieden in Namibië te ontdekken met de beste gidsen en te verblijven in de meest kleinschalige en comfortabele tented camps of lodges die in nauw contact staan met de natuur.

Bekijk de Route

DAG 1: BRUSSEL/AMSTERDAM – WINDHOEK

Vlucht naar Johannesburg met tussenstop en aansluitend naar Windhoek.

DAG 2: WINDHOEK- KALAHARI
Bij aankomst in Windhoek wordt u verwelkomd en ontvangt uw huurwagen op de luchthaven. Rit naar de Kalahari.

DAG 3 & 4: NAMIB DESERT – SOSSUSVLEI
Vanuit Windhoek rijdt u door schitterende landschappen richting Sesriem door de duinen van de Namib Desert. Tijdens uw 2-daags verblijf kan u deelnemen aan allerlei activiteiten zoals een excursie naar de surreële Sossusvlei zoutpan, een duinenwandeling, rit per quadbike, bezoek aan de Sesriem canyon.

DAG 5: SWAKOPMUND
Via Kuiseb bereikt u het kuststadje Swakopmund waar het Duits koloniale verleden nog sterk merkbaar is. In de nabijgelegen lagune van Walvisbaai kan u een schitterende dolfijnen- en robben cruise maken of de Kaapse pelsrobbenkolonie van Cape Cross bezoeken.

DAG 6 & 7: DAMARALAND
Vandaag rijdt u naar Damaraland, het woongebied van de traditionele Damara. In dit immense rotslandschap kan u allerlei bizarre natuurverschijnselen bezoeken zoals de aparte Organ Pipes basaltformaties, de versteende bomen van Petrified Forest en het vulkanische landschap van Burnt Mountain. In Twyfelfontein zijn nog eeuwenoude goed bewaarde rotsschilderingen te zien.

DAG 8: ONGAVA GAME RESERVE (ZUIDWEST-ETOSHA)
U reist naar Ongava Private Game Reserve aan de rand van het zuidwestelijke deel van Etosha National Park. Hier kan u in alle rust wild observeren tijdens dag- en nachtsafari’s.

DAG 9 & 10: OOST-ETOSHA
Vandaag doorkruist u Etosha naar het noordoostelijke deel. Uniek aan dit park is de centraal gelegen uitgestrekte witte zoutpan. Vooral rond de drinkplaatsen in deze dorre omgeving kan u een grote diversiteit aan wildleven waarnemen waaronder olifanten, leeuwen, giraffen en zwarte neushoorns.

DAG 11: KAVANGO REGIO
Rit naar het noordoosten waar u overnacht nabij Rundu alvorens uw traject door de Caprivi strook aan te vangen. Hier begint het “groene” gedeelte van uw reis. U verblijft op de oever van de Kavango rivier temidden de weelderige vegetatie. U kan hier een mooie sunset cruise ondernemen, bootsafari’s maken, natuurwandelingen maken met de focus op vogels spotten, vissen en waterskiën.

DAG 12 & 13: CAPRIVI STROOK – MAHANGO NP
Vandaag rijdt u naar het oostelijke deel van de Caprivi. U verblijft nabij het Mahango Game Reserve waar u fantastische safari’s kan ondernemen en uiteenlopende diersoorten kan spotten. U kan ook een bootsafari maken en langs nijlpaarden en krokodillen glijden naar de Popa Watervallen. Grote kuddes olifanten, buffels, sabelantilopen, riet- en bosbokken en sassaby’s worden regelmatig waargenomen op de oevers van de Kavango rivier.

DAG 14 & 15: CAPRIVI STROOK – MUDUMO NP & NKASA LUPALA NP
Het moerasland van Nkasa Lupala is een uniek gebied dat meer doet denken aan de landschappen in Botswana dan Namibië. U verblijft aan één van de vele kanaaltjes van de Kwando-Linyanti delta, een toplocatie voor bootsafari’s. Game drives maakt u in het Nkasa Lupala National Park of het nabijgelegen Mudumo NP, een wildernisgebied met zowel mopanebossen als savanne en moeras.

DAG 16 & 17: VICTORIA FALLS
U laat uw huurauto achter aan de grens en wordt overgebracht naar de Victoria Watervallen, waarschijnlijk de grootste bezienswaardigheid van het hele continent. U heeft 2 dagen om dit indrukwekkende natuurfenomeen van alle kanten te bewonderen.

DAG 18: VICTORIA FALLS – BRUSSEL/AMSTERDAM
Retourvlucht naar Johannesburg en aansluitend naar Brussel/Amsterdam.

Alle safari’s worden voor u op maat gemaakt door

Anne Aymone

Wilt u op safari in Namibie?

Contact: info@lemmenstravel.com

Tel NL +31 652 720 351

Reistijd

Reistijd
Namibië is het hele jaar door te bezoeken.
– Woestijnklimaat met grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur.
– Juni t/m oktober (het droge seizoen): aangename dagtemperaturen maar koudere nachten. Goed voor veel wild.
– December t/m maart (groene seizoen): vaak erg warm. Tijd om vele vogels te spotten.

Reisinfo

Reisinfo
– Geen visum verplicht.
– Geldig paspoort – na terugkomst moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
– Verzekeringen dienen in orde te zijn: Reis-, annulerings- en medische verzekering.

Gezondheid

Gezondheid
– Malaria voorzorgsmaatregelen nemen – malariapillen, klamboe, bedekkende kleding en een insectwerend middel (bv DEET).
– Vaccinaties aangeraden en verplicht. Volg de meest recente informatie over vaccinaties online:
www.itg.be | www.ggdreisvaccinaties.nl
– U dient een bewijs van uw vaccinaties mee te nemen op reis.

Geld

Geld
– Nationale munteenheid: Namibische dollar (NAD/N$).
– Tevens geaccepteerd: Zuid-Afrikaanse rand (ZAR).

Elektriciteit

Elektriciteit
– Stroomspanning 220 Volt.
– Stopcontacten: Type D en M.
– Neem een reis/wereldstekker mee. LET OP: Voor Namibië is een afwijkende driepootstekker nodig, wereldstekkers passen vaak niet.
– Het is raadzaam een zaklamp mee te nemen.