=

Tanzania

THE LAND OF THE ENDLESS PLAINS

Tanzania

THE LAND OF THE ENDLESS PLAINS

Tanzania

THE LAND OF THE ENDLESS PLAINS

Tanzania

THE LAND OF THE ENDLESS PLAINS

Tanzania

THE LAND OF THE ENDLESS PLAINS

Tanzania

THE LAND OF THE ENDLESS PLAINS

Tanzania is het natuurjuweel van Oost Afrika

Wie kent het niet van de vele natuurdocumentaires? Het is Cat Country, de plek waar wilde katachtigen als leeuwen, luipaarden en cheeta’s van dichtbij te bezichtigen zijn. Het is de setting van de Grote Migratie, de jaarlijkse trektocht van meer dan een miljoen gnoes op zoek naar verse grassen. Een waar natuurspektakel en een ervaring voor iedere reiziger!

Tanzania biedt meer. Zo is er het noorden waar er verschillende bekende national parks als de Serengeti, Ngorongoro Crater en Tarangire dicht bij elkaar liggen. Het zuiden is voor de reiziger die op zoek is naar iets anders. Hier liggen onaangetaste wildparken als Ruaha en Selous. In het westen is er plaats voor het unieke Gombe en Mahale Mountains waar vooral chimpansees in hun natuurlijke omgeving bewonderd kunnen worden.

Aan de grens met Kenia ligt de hoogste berg van het continent, de Kilimanjaro, ideaal voor een beklimming naar het dak van Afrika. Langs de kust liggen exotische eilanden als Zanzibar, Mafia en Pemba die tot ieders verbeelding spreken. Tanzania is tevens het land van de kleurrijke Masai stam, overal gehuld in prachtige kleding en sieraden.

Mijn advies voor Tanzania. Combineer een safari door de bush met een verblijf op een exotisch eiland gelegen in de turquoise kleurige Indische Oceaan. Slaap enkele nachten in een seasonal camp voor een authentieke safari ervaring. Trek mee met grote kuddes gnoes en zebra’s tijdens The Great Migration. Vertoef tussen de chimpanzees in het westen en ontdek het onaangetaste zuiden van Tanzania.

Anne-Aymone

10 Places to go

1. Serengeti National Park
Het beroemdste wildpark ter wereld met de meest uitgebreide populatie wilde dieren en een variatie aan landschappen. Door de eindeloze vlaktes, weinig beschutting en rivieren is het mogelijk veel wilde dieren te spotten. Het park staat vooral bekend om de vele roofdieren en de jaarlijkse grote migratie van de gnoes.

2. Ngorongoro Crater
Één van ‘s werelds grootste natuurspektakels. De krater is een ingestorte caldera en heeft in de loop der jaren een eigen ecosysteem ontwikkeld. Het wemelt er van de wilde dieren, het is een van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld.

3. Tarangire National Park
Een schitterend park langs de rivier Tarangire met een karakteristiek moerasgebied met grote baobabs, acacia’s en palmbomen. Hier woont de grootste populatie olifanten en zijn grote concentraties wild en vogels aan het water te vinden.

4. Arusha National Park
Een weelderig bosrijk reservaat aan de voet van Mount Meru met een fraai uitzicht op de Kilimanjaro. Kenmerkend zijn de verschillende kratermeren en het rijke wildleven. De plek om de zwart-witte colobus en blauwe aapjes te bezichtigen.

5. Zanzibar, Mafia Island, Pemba
Typische Swahili eilanden met prachtige parelwitte stranden en sfeervolle kleinschalige beach resorts. Perfect voor zon en ontspanning, met een waaier aan mogelijkheden voor uitstapjes. Een dagje naar het historische Stone Town, een wandeling door de geurige kruidenplantages en een duik onder water tussen de talrijke bontgekleurde vissen.

6. Kilimanjaro National Park
Het park rond Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Het is een van de meest toegankelijke van ‘s werelds hoge toppen. Er is een grote verscheidenheid aan vegetatiezones en dieren. Verschillende wandelroutes lopen door het gebied die naar de top van de Kilimanjaro leiden.

7. Selous Game Reserve
Één van de grootste wildreservaten van de wereld met omvangrijke populaties wild. De ideale plek voor een bootsafari in Tanzania. Door UNESCO aangewezen als reservaat en World Heritage Site sinds 1982, vanwege de diversiteit aan wilde en ongerepte natuur.

8. Ruaha National Park
Een ongerept wildreservaat en bij uitstek een perfecte bestemming voor de ware safari liefhebber. Het kent een rijk wildleven en heeft een fascinerend landschap. Nog relatief onbekend en minder bezocht door toeristen, wat het des te interessanter maakt.

9. Gombe Stream National Park
De locatie waar Dr. Jane Goodall haar onderzoeken naar de chimpansees deed. Reizigers komen vooral om de chimpansees te observeren in hun natuurlijke habitat. Een unieke ervaring! Het park strekt zich uit langs Lake Tanganyika, het op één na oudste meer ter wereld.

10. Mahale Mountains National Park
Dit speciale park ligt aan de oevers van Lake Tanganyika en heeft als belangrijkste highlight de grote populaties chimpansees. Er leven ook vele andere aapachtigen‚zoals de baviaan en de colobus. De met tropisch regenwoud begroeide bergen strekken zich uit tot aan stranden van het meer, een schitterend plaatje!

LEMMENS TRAVEL ORGANISEERT DE VOLGENDE SAFARI’S IN TANZANIA
Privé safari (met eigen gids/chauffeur) – Fly in Safari – Familie Safari – Luxury Mobile Camp Safari – Begeleide kleine groep Safari – Beach Safari – Special Safaris (bijv. Migration Safari, Golf Safari, Chimp Safari)

Een van mijn favoriete Camps

Maramboi Tented Camp

Maraboi Tented Camp is een speciaal en luxueus tentenkamp met een perfecte ligging tussen Lake Manyara NP en Tarangire NP. De setting is ideaal, sfeervolle tenten gebouwd op een teakhouten deck in een open grasvlakte tussen vele palmbomen met een subliem uitzicht op Lake Manyara en de Great Rift Valley.

Maramboi Camp is een voorbeeld van de kleinschalige en sfeervolle tented camps/lodges in Tanzania met wie Lemmens Travel samenwerkt. De beschrijving en de foto’s zijn bedoeld om een beeld te geven van de accommodatie opties in dit land. Andere verblijfsplekken worden getoond tijdens een persoonlijk gesprek.

Maramboi Tented Camp, voor heerlijk verblijf tussen de palmbomen!

Alle safari’s worden voor u op maat gemaakt door

Anne Aymone

Impressie van
een safari

Vul het formulier in om een voorbeeldroute toegezonden te krijgen

Land

6 + 11 =

Wilt u op safari in Tanzania

Contact: [email protected]

Tel NL +31 652 720 351

Reisinformatie

REISTIJD

– Maart t/m mei (het groene seizoen): veel regen.

– Juni t/m oktober (het koele & droge seizoen): goede reisperiode.

– November (het korte groene seizoen): korte regens.

– December t/m februari (het hete & droge seizoen): goede reisperiode.

REISINFO

– Visum verplicht.

– Geldig paspoort – na terugkomst moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

– Verzekeringen dienen in orde te zijn: Reis-, annulerings- en medische verzekering.

GEZONDHEID

– Malaria voorzorgsmaatregelen nemen – malariapillen, klamboe, bedekkende kleding en een insectwerend middel (bv DEET).

– Vaccinaties aangeraden en verplicht. Volg de meest recente informatie over vaccinaties online:
www.itg.be
www.ggdreisvaccinaties.nl

– U dient een bewijs van uw vaccinaties mee te nemen op reis.

GELD

– Nationale munteenheid: Tanzaniaanse shilling (Tsh).

– Tevens geaccepteerd: US dollars. Let op: Biljetten moeten gedrukt zijn na het jaar 2004, anders worden ze niet geaccepteerd. Biljetten van 100 USD worden ook vaak niet geaccepteerd. Neem biljetten van 5, 10, 20 en 50USD mee.

ELEKTRICITEIT

– Stroomspanning 230 Volt.

– Stopcontacten: Type D en G.

– Neem een reis/wereldstekker mee.

– Het is raadzaam een zaklamp mee te nemen.