=

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe is een ongeslepen diamant

Een ongerepte en veelzijdige safaribestemming waar het avontuur lonkt. Het is een ongelooflijk mooi land met de meest prachtige kleuren, een diversiteit aan natuurschoon, en een zeer vriendelijke lokale bevolking. Maar bovenal heeft Zimbabwe nog steeds een charmant ruw randje. Zo is de natuur nog op vele plekken onaangetast, wat een safari daar een authentieke ervaring maakt.

Helaas heerst er nog steeds de onterechte veronderstelling dat Zimbabwe onveilig zou zijn, maar dit zorgt er tegelijkertijd voor dat deze bestemming weinig toeristisch is. Wie dus liever de minder bewandelde paden kiest en op zoek is naar diversiteit en ‘iets anders’, vindt in Zimbabwe de juiste bestemming.

Zo kan je er de indrukwekkende watervallen bezoeken van Victoria Falls, op safari gaan in Hwange National Park, overnachten tussen de ‘kopjes’ in Matobo Hills, een stukje historie ervaren in Great Zimbabwe, en meer. Zimbabwe is tevens het land gespecialiseerd in wandelsafari’s en beschikt over top kwaliteit safari gidsen.

Mijn advies voor Zimbabwe. Ervaar een wandelsafari in één van de meest ongerepte wildgebieden. Bezoek de mooiste watervallen van Afrika of slaap tussen het rotsachtige ‘kopjes’ landschap in Matopos. Ontspan na een safari heerlijk op een houseboat op Lake Kariba of laat je verrassen door de schoonheid van Matusadona National Park. Voor een bijzondere ervaring, reis mee op een luxe safari trein als Rovos Rail.

Anne-Aymone

10 Places to go

1. Victoria Falls
De bekende World Heritage Site van Zimbabwe. De grootste watervallen van Afrika zijn 1708m breed. Het is een langgerekt gordijn
van water dat zowel vanuit Zimbabwe en Zambia te bewonderen is.

2. Hwange National Park
Ruwe diamant Hwange is het grootste national park in Zimbabwe met een rijkdom aan wild. De ‘Big Five’ zijn er te vinden, er zijn duizenden olifanten, en het huisvest nog steeds enkele overgebleven groepjes van de met uitsterven bedreigde Afrikaanse wilde honden.

3. Matobo Hills National Park
Matobo Hills staat bekend om zijn unieke ‘kopjes’ landschap. Granieten rotsformaties zijn er door jarenlange erosie gladgeslepen tot ‘kale hoofdjes’. Een interessante extra is dat in de grotten nog steeds rotstekeningen van de San stam terug te vinden zijn.

4. Lake Kariba
Lake Kariba is het bekende stuwmeer in het noorden van Zimbabwe. Het meer trekt verschillende wilde dieren aan en is de perfecte plaats om te genieten van een prachtige zonsondergang. Een verblijf op een houseboat is een aanrader.

5. Mana Pools National Park
Een UNESCO World Heritage Site, maar nog volledig authentiek en onaangetast. Wild is er in overvloed te vinden en het is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Het is één van de beste Afrikaanse nationale parken voor wandelsafari’s, maar een safari per kano is hier ook een ultieme ervaring.

6. Great Zimbabwe
Een bijzonder stukje overgebleven geschiedenis in Zimbabwe. Hier staan eeuwenoude ruïnes als getuigen van één van Afrika’s grootste historische beschavingen.

7. Eastern Highlands
Het Groene Oosten van Zimbabwe. Dit prachtige en serene berggebied is een uitstekende plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Een omgeving gevuld met valleien, watervallen, weelderige flora, kleine wildsoorten en schitterende uitzichten.

8. Chizarira National Park
Het meest afgelegen en minst bezochte gebied van Zimbabwe. Een plek om toeristen te ontwijken. De ruige schoonheid van Chizarira NP is ongeëvenaard. In dit park worden vooral wandelsafari’s gedaan, omdat er in de ongerepte omgeving nauwelijks wegen aanwezig zijn. Een unieke ervaring.

9. Gonarezhou National Park
Gonarezhou is beroemd om zijn olifanten. Ze hebben hier vooral grotere slagtanden dan elders in het land. Drie grote rivieren stromen door dit bijzonder mooie park en vormen natuurlijk oases waar vele vogels en wilde dieren zich verzamelen. Het gebied blijft één van Zimbabwe ́s best verborgen juwelen.

10. Matusadona National Park
Langs de zuidelijke oever van Lake Kariba is Matusadona NP. Het is één van de meest indrukwekkende reservaten ter wereld. Het combineert de schoonheid van het meer met rijke vruchtbare oevers en grote groepen wild.

Malilangwe Wildlife Reserve
Een schitterend privé wildreservaat dat behoort tot één van de best bewaarde geheimen van Zimbabwe. Een ongerepte wildernis in het zuidoosten van het land beroemd om de Mopane bossen en de majestueuze baobab bomen met een uitbundig vogelleven en een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder enkele bedreigde soorten.

LEMMENS TRAVEL ORGANISEERT DE VOLGENDE SAFARI’S IN ZIMBABWE
Privé safari (met eigen gids/chauffeur) – Fly in Safari – Self drive – Familie Safari – Luxury Mobile Camp Safari – Begeleide kleine groep Safari – 
Train Safari (Rovos Rail 5* / Shongololo Express 4*) – Houseboat Safari – Special Safaris (bijv. Wandel Safari, Golf Safari)

Een van mijn favoriete Camps

Somalisa Camp, Hwange National Park

In het schitterende Hwange National Park, het grootste wildreservaat van Zimbabwe, bevindt zich het intieme & stijlvolle Somalisa Camp. Hwange staat bekend om de grote kuddes olifanten die er leven en in dit camp heeft u de kans om ze van dichtbij te bewonderen als ze komen drinken en badderen in de waterpoel. De 7 luxe canvas tenten liggen verspreid in de goudgele savanne en beschikken over een gezellige openhaard, een prachtig koperen bad en een romantische bush shower. Dit bush camp is bij velen een grote favoriet … zo voelt het als een ‘home away from home’, is er naast gezelligheid een uitstekende service en de gidsen behoren tot één van de beste van Zimbabwe!

Somalisa Camp is een voorbeeld van de vele sfeervolle tented camps/lodges in Zimbabwe met wie Travel Africa In Style samenwerkt. De beschrijving en de foto’s zijn bedoeld om een beeld te geven van de accommodatie opties in dit land. Andere verblijfsplekken worden getoond tijdens een persoonlijk gesprek.

Somalisa Camp, een camp met passie en een top reputatie voor een onvergetelijke safari ervaring!

Alle safari’s worden voor u op maat gemaakt door

Anne Aymone

Impressie van
een safari

Vul het formulier in om een voorbeeldroute toegezonden te krijgen

Land

10 + 8 =

Wilt u op safari in Zimbabwe

Contact: info@lemmenstravel.com

Tel NL +31 652 720 351

Reisinformatie

REISTIJD

– Mei t/m oktober (het droge seizoen): goede reisperiode. Veel wild.

– November t/m maart (het groene seizoen): regen. Goed voor vogelliefhebbers.

– Na het natte seizoen zijn de Victoria watervallen het meest krachtig.

REISINFO

– Visum verplicht.

– Geldig paspoort – na terugkomst moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

– Verzekeringen dienen in orde te zijn: Reis-, annulerings- en medische verzekering.

GEZONDHEID

– Malaria voorzorgsmaatregelen nemen – malariapillen, klamboe, bedekkende kleding en een insectwerend middel (bv DEET).

– Vaccinaties aangeraden en verplicht. Volg de meest recente informatie over vaccinaties online:
www.itg.be
www.ggdreisvaccinaties.nl

– U dient een bewijs van uw vaccinaties mee te nemen op reis.

GELD

– Nationale munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD).
Na de hyperinflatie van de Zimbabwaanse dollar is in 2009 de munteenheid afgeschaft.
Let op: Biljetten moeten gedrukt zijn na het jaar 2004, anders worden ze niet geaccepteerd. Biljetten van 100 USD worden ook vaak niet geaccepteerd. Neem biljetten van 5, 10, 20 en 50USD mee.

–Pin/Bancontact en credit card werken zelden in Zimbabwe en worden vaak niet geaccepteerd. Het advies is om voldoende contante dollars mee te nemen.

ELEKTRICITEIT

– Stroomspanning 240 Volt.

– Stopcontacten: Type D en G.

– Neem een reis/wereldstekker mee.

– Het is raadzaam een zaklamp mee te nemen.