=

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika

‘N BAIE MOOI LAND OM VAN TE GENIET

Zuid Afrika is een heerlijk land met bijzonder veel afwisseling

Een geraffineerde reisbestemming waar vrijwel alles te vinden is: Afrikaanse bush, glooiende wijnvelden, prachtige stranden, wonderschone valleien, indrukwekkende bergen, uitgestrekte woestijnlandschappen en westerse steden. Het land staat verder bekend om het goede eten, de heerlijke wijnen en de beste golfbanen.

Zuid-Afrika is anders dan alle andere landen die behoren tot het Afrikaanse continent. Het is een bijzondere mix van Europese en Afrikaanse invloeden. Het zuiden is meer Westers georiënteerd en is zeer populair door het hippe Kaapstad, de heerlijke stranden en de diversiteit aan natuurschoon. Het noorden voelt meer Afrikaans en beschikt over fraaie en ongerepte natuurlandschappen waar tevens de Afrikaanse bush te vinden is met een rijke wildpopulatie.

Overal in het land zijn er prachtige wildreservaten waar bijna altijd de Big Five gespot kunnen worden. Het bekendste gebied is het Kruger park. Hier zijn de aangrenzende privé reservaten als Sabi Sand, Timbavati en Manyeleti vooral de moeite waard. Hluhluwe en Umfolozi Game Reserves behoren tot de oudste natuurreservaten van Zuid-Afrika. In de nabijheid liggen tevens de privé reservaten Phinda en Thanda en het Greater St.Lucia Wetland, een waterrijk natuurgebied aan de kust. Langs de tuinroute ligt Addo Elephant National Park met de bekende grote olifantenpopulatie, aangevuld met de kleinere reservaten als Amakhala, Shamwari, Kariega en Kwandwe die behoren tot de beste van de Oost-Kaap. Niet ver van Johannesburg liggen de bijzondere reservaten van Madikwe, de thuisbasis van de zeldzame wilde honden, en Welgevonden, waar witte neushoorns leven.

Zuid-Afrika heeft, naast wildparken, nog meer te bieden. In het noordelijke Mpumalanga is een wonderschoon landschap gevuld met canyons, valleien, bergen, heuvels en watervallen. Langs de kust loopt de prachtige tuinroute die vooral bekend is door de uitbundige flora die er het hele jaar door bloeit. In het fascinerende Kaapstad is enorm veel te beleven en in het nabijgelegen wijngebied zijn de mooiste estates te vinden te midden van uitgestrekte wijngaarden. Zuid-Afrika is een ideaal land om met een huurauto te ontdekken, maar het is tevens mogelijk om op pad door het land te gaan onder begeleiding van een privé chauffeur. De accommodaties zijn altijd kleinschalig en kennen een aangename huiselijke sfeer. Het varieert van gezellige guesthouses tot luxe safari lodges. Het meest indrukwekkend zal een verblijf in één van de tented camps midden in de bush zijn.

Mijn advies voor Zuid-Afrika. Voor een echte bush ervaring, ga op safari in de kleinere wildgebieden van Zuid-Afrika, zoals de privé reservaten Sabi Sand en Madikwe. Ontdek vele wijnboerderijen en hun topwijnen in Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Neem de tijd voor voortreffelijke routes als de tuin- en panorama route. Wandel door de mooiste berggebieden in Zuid-Afrika en Swaziland. Geniet in het hippe en relaxte Kaapstad en bezichtig de walvissen van dichtbij in Hermanus. Maak een onvergetelijke en luxe treinreis door het land met Rovos Rail en beleef een bijzondere nacht in de Afrikaanse bush onder de blote sterrenhemel met een verblijf in een treehouse van Lion Sands.

Anne-Aymone

10 Places to go

1. Kruger National Park & privé wildreservaten
Het bekendste en oudste wildpark van Zuid-Afrika waar de Big Five te vinden zijn. Voor de beste safari ervaring is het beter om één van de privé wildreservaten aan de rand van het Kruger park te bezoeken, zoals Sabi Sand. Hier zijn voortreffelijke safari mogelijkheden met luxe en kleinschalige accommodaties. Sabi Sand, Timbavati, Balule, Manyeleti, Thornybush, Klaserie.

2. Madikwe Game Reserve
Een prachtig en onaangetast privé wildreservaat in het noorden van Zuid-Afrika tegen de grens met Botswana. Een eersteklas safarigebied met afwisselende landschappen en een enorme hoeveelheid wild. Tevens bekend om de populatie wilde honden die er voorkomt.

3. KwaZulu-Natal
De groene provincie van Zuid-Afrika aan de Indische Oceaan voor een afwisselende combinatie van cultuur, natuur, strand en safari. Het is tevens het gebied waar van oudsher de Zulu stam woont. Op safari in Umfolozi/Hluhluwe Game Reserve op zoek naar witte en zwarte neushoorns. Natuurgebied St. Lucia/iSimangaliso Wetland Park is vooral populair voor de boottochten om nijlpaarden, krokodillen en vogels te kunnen zien. Privé wildreservaten als Phinda Private Game Reserve zijn ideaal voor een luxe safari ervaring. Diverse mooie stranden zijn te vinden aan de Dolphin Coast. Voor een stukje geschiedenis is er een slagveldroute in de streek Battlefields die herinnert aan de veldslagen en oorlogen, waaronder de Grote Boerenoorlog.

4. Mpumalanga
Het wonderschone gebied in het noorden van Afrika. De populaire Panoramaroute gaat langs uitzichtpunten God’s Window, Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes, Blyde River Canyon en het oude goudmijnstadje Pilgrim’s Rest.

5. Garden Route
Een afwisselende en fraaie route langs de kust van Zuid-Afrika tussen Mossel Bay en Port Elizabeth met spectaculaire uitzichten. Hoogtepunten: Wilderness Nature Reserve, struisvogels in Oudtshoorn, Cango Caves, Knysna en het Featherbed Nature Reserve, badplaats Plettenberg Bay, Addo Elephant National Park en Tsitsikamma National Park.

6. Winelands
Het wijngebied in de West-Kaap is een geliefde plek. In Stellenbosch, Franschhoek, Paarl en Constantia zijn vele wijnboerderijen te vinden met een schitterend uitzicht over de wijngaarden en de omliggende natuur. Naast heerlijke wijnen zijn hier verfijnde restaurants, prachtige golfbanen en diverse winkeltjes en terrasjes.

7. Cape Town
De mooiste stad van Zuid-Afrika met een perfecte ligging aan de zee. In deze relaxte stad zijn vele leuke dingen te ondernemen. Tafelberg, V&A Waterfront, Robben Island, wijnproeven, hippe kustplaatsjes, Kaap de Goede Hoop en nog veel meer.

8. Johannesburg
De grootste stad van Zuid-Afrika met interessante bezienswaardigheden als het Apartheidsmuseum, township Soweto en Mandela House Museum.

9. Drakensbergen
De grootste bergketen van Zuid-Afrika met een spectaculair landschap van hoge ruige bergtoppen en groene heuvels gevuld met heldere beekjes en watervallen. Ideaal voor de meest afwisselende wandelroutes. Golden Gate Highlands National Park, ook onderdeel van de Drakensbergen, staat bekend om de goudkleurige rotspartijen en de zebra’s, gnoes en jakhalzen die er leven.

10. Hermanus
Een gezellig kustplaatsje waar walvissen (zuidkapers) van juni tot en met november bezichtigd kunnen worden. Hier worden ook de kooiduiken met de witte haaien georganiseerd.

LEMMENS TRAVEL ORGANISEERT DE VOLGENDE SAFARI’S IN ZUID-AFRIKA
Privé safari (met eigen gids/chauffeur of transfers) – Fly in Safari – Self drive – Familie Safari – Begeleide kleine groep Safari – Trein Safari (Rovos Rail 5*/The Blue Train 5*/Shongololo Express 3*) – Special Safaris (bijv. Wijn Safari, Golf Safari, Horseback Safari)

Een van mijn favoriete Camps

Lion Sands Treehouses, Sabi Sand Private Game Reserve – Kruger

Lion Sands Treehouses is een zeer bijzondere lodge in het privé wildreservaat Sabi Sand Game Reserve dat grenst aan het Kruger National Park. Aan de oever van de Sabie rivier liggen drie unieke boomhutten met een spectaculair uitzicht over de Afrikaanse bush. Hier geniet u van een prachtige zonsondergang, heeft u de beste openlucht ervaring in de bush en beleeft u een nacht onder de sublieme Afrikaanse sterrenhemel. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Lion Sands Treehouses is een voorbeeld van de vele sfeervolle tented camps/lodges in Zuid-Afrika met wie Lemmens Travel samenwerkt. De beschrijving en de foto’s zijn bedoeld om een beeld te geven van de accommodatie opties in dit land. Andere verblijfsplekken worden getoond tijdens een persoonlijk gesprek.

Beleef een buitengewoon verblijf in één van de charmante en stijlvolle treehouses van Lion Sands!

*Veiligheid: slaapplaats op hoge palen – dubbele deur – radio contact met ranger.

Alle safari’s worden voor u op maat gemaakt door

Anne Aymone

Impressie van
een safari

Vul het formulier in om een voorbeeldroute toegezonden te krijgen

Land

2 + 12 =

Wilt u op safari in Zuid Afrika

Contact: info@lemmenstravel.com

Tel NL +31 652 720 351

Reisinformatie

REISTIJD

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond en hierdoor zijn de seizoenen omgekeerd aan die van ons. Het weer in Zuid-Afrika is bijna het hele jaar door aangenaam. Zelfs in de winter ligt de temperatuur in Zuid-Afrika gemiddeld rond de 20 graden. Toch kan het, in bepaalde gebieden, ook wat afkoelen. De beste reistijd is dan ook afhankelijk van de gebieden die bezocht gaan worden.

– Voor de wildparken zijn de maanden mei t/m oktober perfect. De Kaapprovincie heeft de meeste zon tussen oktober en maart.

– De Kaap, winelands en tuinroute: altijd aangenaam, wel iets minder warm (±18 gr.) en meer kans op regen van juni tot september. Wel de beste periode om walvissen te bezichtigen in Hermanus.

– Het noorden: juni t/m augustus is de beste periode voor een safari, maar ook april – mei en september – oktober zijn aangename periodes.

REISINFO

– Geldig paspoort – na terugkomst moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

– Verzekeringen dienen in orde te zijn: Reis-, annulerings- en medische verzekering.

– Als u over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, is het niet nodig voor Zuid-Afrika een visum aan te vragen (bij een verblijf van maximaal 90 dagen).

– Nieuwe regelgeving voor het reizen met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika: ouders die met kinderen reizen (t/m 18 jaar) dienen naast het paspoort en ticket ook een gecertificeerde kopie van de originele geboorteakte mee te nemen. Er zijn voor specifieke gevallen ook andere vereisten.

Extra informatie
Ouders dienen bij vertrek vanuit NL of BE in het bezit te zijn van een origineel geboortecertificaat van hun kind, in het Engels, waarop de gegevens van beide ouders vermeld zijn. Het betreft de officiële geboorteakte en niet het gemeentelijk uittreksel. Ouders die met kinderen tot 18 jaar oud reizen, moeten een internationaal uittreksel van het geboortecertificaat aanvragen (in de gemeente waar de kinderen geboren zijn).
Gescheiden ouders die met hun kind willen reizen moeten schriftelijke toestemming meenemen van de andere ouder, tenzij de voogdij slechts bij één ouder ligt. Ook dat moet officieel worden aangetoond.

Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld met de grootouders, dan moet een verklaring meegenomen worden waarin beide ouders toestemming geven voor deze reis, plus kopieën van de paspoorten van de ouders en contactgegevens.

GEZONDHEID

– Malaria voorzorgsmaatregelen nemen – malariapillen, klamboe, bedekkende kleding en een insectwerend middel (bv DEET).

– Vaccinaties aangeraden en verplicht. Volg de meest recente informatie over vaccinaties online:
www.itg.be
www.ggdreisvaccinaties.nl

– U dient een bewijs van uw vaccinaties mee te nemen op reis.

GELD

– Nationale munteenheid: Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).

– Pin/Bancontact is bijna overal mogelijk en credit card (voornamelijk Visa) wordt over het algemeen geaccepteerd, vooral in de grotere steden. Toch is het raadzaam om een deel contant geld mee te nemen.

ELEKTRICITEIT

– Stroomspanning 220/230 Volt

– Stopcontacten: Type D en M. 

– Neem een reis/wereldstekker mee.

– Het is raadzaam een zaklamp mee te nemen.