=

Kenia

IN THE FOOTSTEPS OF ARISTOCRAT FINCH HATTON

Kenia

IN THE FOOTSTEPS OF ARISTOCRAT FINCH HATTON

Kenia

IN THE FOOTSTEPS OF ARISTOCRAT FINCH HATTON

Kenia

IN THE FOOTSTEPS OF ARISTOCRAT FINCH HATTON

Kenia

IN THE FOOTSTEPS OF ARISTOCRAT FINCH HATTON

Kenia

IN THE FOOTSTEPS OF ARISTOCRAT FINCH HATTON

Kenia

IN THE FOOTSTEPS OF ARISTOCRAT FINCH HATTON

Kenia

IN THE FOOTSTEPS OF ARISTOCRAT FINCH HATTON

Kenia is het land van Out of Africa

De favoriete safaribestemming van de Europese elite aan het begin van de twintigste eeuw. Zo leefde er de bekende Deense schrijfster Karen Blixen die een roman schreef over haar avonturen in Kenia. Ook de aristocraat en avonturier Finch Hatton trok hier in stijl en pure luxe door de Afrikaanse wildernis. Als er een land is dat staat voor klassieke Afrikaanse safari’s dan is het Kenia.

Goudgele savannes begroeid met acaciabomen in het bekende Masai Mara National Reserve waar een overweldigende hoeveelheid wild en verschillende katachtigen te vinden zijn. De plek van het indrukwekkende natuurspektakel The Great Migration, de jaarlijkse trektocht van anderhalf miljoen gnoes op zoek naar verse graslanden. Safari’s aan de voet van de Kilimanjaro in het fotogenieke Amboseli National Park en een enorme diversiteit in het grootste natuurpark van Kenia, Tsavo National Park. Het is het land van de kleurrijke Masai en Samburu stammen, overal gehuld in prachtige kleding en sieraden. Wat Kenia nog meer charme geeft, zijn de klassieke en sfeervolle tentenkampen op de meest prachtige locaties.

Kenia heeft echter nog meer te bieden. Naast de wereldberoemde wildparken zijn er een aantal verborgen en onaangetaste natuurgebieden die buiten de gebaande paden zijn gebleven. Zo kunnen in het semi-woestijnachtige Samburu unieke diersoorten gespot worden, kan een bijzondere safari op een kameel in Laikipia ondernomen worden, kan te paard of te voet de omgeving van Chyulu Hills verkend worden en is Meru National Park een van de meest afwisselende parken van het land. Kenia heeft tevens een aantrekkelijke beach cultuur. Langs de Swahili kust liggen exotische en parelwitte stranden tussen wuivende palmbomen. Paradijselijke plekken als Diani Beach, Msambweni Beach en de Lamu archipel spreken iedere strandliefhebber aan.

Mijn advies voor Kenia. Verblijf in een kleinschalig tentenkamp in de wildrijke Masai Mara en volg grote kuddes van gnoes en zebra’s tijdens The Great Migration. Ontdek bijzondere gebieden ver weg van de gebaande paden als Samburu, Laikipia, Chyulu Hills en Meru National Park. Combineer een safari door de bush met een verblijf aan de prachtige Swahili kust van Kenia, eventueel aangevuld met een bezoek aan Shimba Hills of het minder bezochte Tsavo National Park.

Anne-Aymone

10 Places to go

1. Masai Mara
Een van de bekendste wildparken van Afrika met uitgestrekte savannes gevuld met een ongelooflijke diversiteit aan wilde dieren! Het is de plek om wilde katachtigen als de leeuw, het luipaard en de cheetah van dichtbij te bezichtigen. Jaarlijks vindt er een bijzonder natuurspektakel plaats, The Great Migration, de trek van anderhalf miljoen gnoes op zoek naar vers gras (juli t/m oktober). In dit gebied leeft tevens de bekendste stam van Afrika, de Masai, opvallend door hun kleurrijke gewaden en sieraden. Voor een exclusieve safaribeleving is het mogelijk om in één van de privé wildreservaten aan de rand van de Masai Mara te verblijven, zoals Mara North Conservancy. Hier mogen enkel gasten van een beperkt aantal camps op safari gaan en is off road rijden bij gelegenheid toegelaten om zodoende het wild beter te kunnen bezichtigen.

2. Amboseli National Park
Een van de populairste wildparken van Kenia gelegen aan de grens van Tanzania. Hier leven grote kuddes olifanten en andere prachtige dieren die bewonderd kunnen worden tegen het fraaie decor van de hoogste berg van Afrika, Mount Kilimanjaro.

3. Tsavo National Park
De favoriete plek van avonturier Finch Hatton en het grootste wildpark van Kenia. Het bestaat uit twee delen: East en West, die beiden heel verschillend zijn. Tsavo East staat bekend om het savannelandschap en de ‘rode’ olifanten die deze kleur gekregen hebben door zich overvloedig te baden in het rode stof; het ruige Tsavo West heeft een vulkaanlandschap waar wild en geologische verschijnselen te vinden zijn.

4. Samburu / Shaba National Reserve / Buffalo Springs
Een bijzonder gebied in het noorden van Kenia en het thuisland van de kleurrijke Samburu stam. Het bestaat uit een semi-woestijnlandschap waar vele unieke dieren leven zoals de gerenuk, Beisa oryx, netgiraf, Grévy zebra en de Somali struisvogel. Het onaangetaste Shaba NR heeft een fascinerend landschap met ‘kopjes’ rotsformaties en waterbronnen, een ideaal leefgebied voor het luipaard. Het kleinere Buffalo Springs is genoemd naar de bronnen die er te vinden zijn en die vaak het nodige wild aantrekken.

5. Laikipia National Reserve / Lewa / Mount Kenya National Park
Laikipia is een uitgestrekt en onaangetast gebied in de omgeving van Mount Kenya en behoort tot de meest exclusieve bestemmingen van Kenia. Hier kunt u de omgeving te voet verkennen, lokale stammen ontdekken en verschillende safari’s ondernemen: te paard, in een 4x4 voertuig of zelfs op een kameel! Lewa Wildlife Conservancy, gelegen in hetzelfde gebied, is de plek voor wie een ongerepte plek zoekt waar nog rust te vinden is en waar bedreigde diersoorten als de neushoorn, de Grévy zebra en de sitatunga te bezichtigen zijn. Mount Kenya is de hoogste berg van Kenia die beklommen kan worden via verschillende routes met de mooiste uitzichten en door diverse soorten vegetatie.

6. Chyulu Hills National Park
‘The Green Hills of Kenya’ – prachtige groene heuvels in een vulkanisch landschap gelegen tussen Tsavo en Amboseli. Een ongerept stukje Afrika met een magnifiek uitzicht op de Kilimanjaro. Weg van het gebaande pad, voor wie op zoek is naar exclusiviteit en kleinschaligheid.

7. Lake Nakuru National Park
Het bekende sodameer waar voorheen vele flamingo’s te bezichtigen waren. Er zijn nog steeds flamingo’s en andere watervogels te vinden, maar het zijn nu vooral de neushoorns die hier de aandacht trekken. Het is een van de beste plekken om neushoorns te kunnen spotten en ook het luipaard wordt er gezien.

8. Lake Naivasha / Hell’s Gate National Park
Lake Naivasha is het grootste zoetwatermeer van Kenia, een prachtige plek voor een bootsafari. Het dichtbijgelegen Hell’s Gate NP is ideaal voor wandelen, fietsen en paardrijden tussen de dieren in de natuur, omdat er geen roofdieren in het gebied leven.

9. The Swahili Coast / Mombasa / Lamu
De Swahili kust in Kenia is perfect om te ontspannen op parelwitte strandjes gelegen aan de Indische Oceaan. Er zijn verschillende strandplekken als Lamu, Diani Beach, Msambweni Beach, Watamu, Kilifi, Malindi en de omgeving rondom Mombasa.

10. Karen / Nairobi National Park
Karen is een residentiële woonwijk van Nairobi waar voorheen de bekende Deense schrijfster Karen Blixen gewoond heeft. Bezoek hier haar oude farm en koffieplantages, de Sheldrick weesolifantjes, de giraffen die leven in de tuinen van Giraffe Manor en vele andere interessante plekjes. Middenin Nairobi is het bekende wildpark met op de achtergrond de skyline van Nairobi, een aparte ervaring!

*Meru National Park

De verborgen parel van Kenia, een ongerept en prachtig groen natuurreservaat dat nog weinig bezocht wordt. Het is tevens de plek van leeuwin Elsa die hier door het echtpaar Joy en George Adamson werd grootgebracht en vrijgelaten.

LEMMENS TRAVEL ORGANISEERT DE VOLGENDE SAFARI’S IN KENIA
Privé safari (met eigen gids/chauffeur) – Fly in Safari – Familie Safari – Luxury Mobile Camp Safari – Begeleide kleine groep Safari – Beach Safari – Special Safaris (bijv. Migration Safari, Golf Safari)

Een van mijn favoriete Camps

Naibor Tented Camp, Masai Mara National Reserve

Naibor Camp is een kleinschalig en bijzonder camp gelegen aan de oever van de Talek rivier temidden van de Masai Mara. Het is de perfecte locatie om wild te spotten en om de jaarlijkse migratie van de gnoes te bezichtigen. Comfortabele kussens, sofa’s en een knapperend kampvuur nodigen u uit om te ontspannen in het gezellige lounge gedeelte van het camp met uitzicht op de rivier waar nijlpaarden te zien zijn. Er zijn 12 sfeervolle en luxe canvastenten verspreid in het natuurgebied voor ultieme privacy. Elke tent heeft een eigen veranda, en-suite badkamer en is bijzonder stijlvol ingericht met een combinatie van hedendaags design en Afrikaanse natuurlijke materialen. Naibor bestaat uit drie verschillende delen: Naibor Tented Camp, Little Naibor en Naibor Wilderness.

Naibor Camp is een voorbeeld van de vele sfeervolle tented camps/lodges in Kenia met wie Lemmens Travel samenwerkt. De beschrijving en de foto’s zijn bedoeld om een beeld te geven van de accommodatie opties in dit land. Andere verblijfsplekken worden getoond tijdens een persoonlijk gesprek.

Naibor Tented Camp, een prachtig en stijlvol tentenkamp op een perfecte locatie in de Masai Mara met veel privacy!

Impressie van een safari

Voorbeeld van een op maat gemaakte safari

 

Kenia is één van de bekendste wildlife bestemmingen in Afrika. Het land beschikt over sensationele wildrijke gebieden, schitterende natuurlandschappen, kleurrijke stammen en parelwitte zandstranden aan de Indische Oceaan. Tevens herbergt het land een aantal verborgen parels die nog niet door iedereen ontdekt zijn. Deze exclusieve reis naar enkele van de meest ongerepte en wilde natuurgebieden in Kenia is perfect voor wie vooral ver weg van de massa op safari wil gaan.

Lemmens Travel geeft u de gelegenheid Kenia’s mooiste safarigebieden te ontdekken met de beste gidsen en te verblijven in de meest kleinschalige en comfortabele tented camps of lodges die in nauw contact staan met de natuur.

Bekijk de Route

DAG 1 & 2: AMSTERDAM/BRUSSEL – NAIROBI
Aankomst in Nairobi, Jomo Kenyatta International Airport, onthaal en transfer naar uw accommodatie in de residentiële wijk Karen of in Nairobi National Park. Deze dagen ontdekt u de voormalige woonplek van schrijfster Karen Blixen en bezoekt u interessante plekjes als Giraffe Centre, David Sheldrick Wildlife Trust, Kanga Kenya, Ocean Sole, Matbronze en Karen Blixen Museum. Tevens gaat u op safari in Nairobi NP met op de achtergrond de skyline van Nairobi, een aparte ervaring!
 Verblijf van 2 nachten in Karen of in Nairobi NP.

DAG 3 & 4: MERU NATIONAL PARK
Na het ontbijt, transfer naar Wilson airport voor uw binnenlandse vlucht naar Meru National Park. Aankomst op de airstrip, onthaal en transfer naar de lodge. Meru NP is een nog weinig bezocht wildpark, de verborgen parel van Kenia, ongerept en prachtig groen. Meru is tevens het park van leeuwin Elsa die in het natuurreservaat door het echtpaar Joy en George Adamson werd grootgebracht en vrijgelaten.
 Verblijf van 2 nachten in Elsa’s Kopje.

DAG 5 & 6: LAIKIPIA PLATEAU
Na een game drive in de vroege ochtend, transfer naar de airstrip voor uw binnenlandse vlucht naar Laikipia. Onthaal en transfer naar de lodge. Vanuit uw kleinschalige en exclusieve lodge krijgt u een prachtig panoramisch uitzicht over het Laikipia plateau met op de achtergrond de majestueuze Mount Kenya. Hier kunt u relaxen bij het zwembad of verschillende activiteiten ondernemen, zoals spannende safari’s, helikopter safari’s, kameel- of paardrijden, raften of mountainbiken.
 Verblijf van 2 nachten in Loisaba Tented Camp.

DAG 7 & 8: MASAI MARA NATIONAL RESERVE
Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Masai Mara National Reserve. Onthaal en transfer naar de lodge. De Masai Mara is één van de bekendste en meest wildrijke gebieden in Kenia. Het is tevens het toneel van het wereldberoemde natuurspektakel de Grote Migratie, de trek van anderhalf miljoen gnoes op zoek naar vers gras. Verblijf van 2 nachten in Naibor Camp.

DAG 9 & 10: CHYULU HILLS
Na het ontbijt, binnenlandse vlucht naar Chyulu Hills, gelegen tussen Tsavo en Amboseli National Park. Hier wordt u getrakteerd op spectaculaire landschappen met groene heuvels, een prachtige blauwe lucht en een onvergetelijk uitzicht op de Mount Kilimanjaro. In dit verscholen stukje paradijs kan men paardrijden, hiken, vogels observeren of op safari gaan. Verblijf van 2 nachten in Ol Donyo Lodge/Campi Ya Kanzi.

DAG 11: TERUGREIS
Na het ontbijt, vrije tijd in de lodge. Transfer naar de airstrip voor uw vlucht naar Nairobi en aansluitend de terugvlucht naar huis.

*Deze reis kan eventueel verlengd worden met een strandverblijf aan de Swahili kust (omgeving Mombasa/Lamu/Zanzibar).

Alle safari’s worden voor u op maat gemaakt door

Anne Aymone

Wilt u op safari in Kenia?

Contact: info@lemmenstravel.com

Tel NL +31 652 720 351

Aanvraag offerte

Reistijd

Reistijd
Kenia is het gehele jaar door te bezoeken, maar er zijn echter verschillen per seizoen.
– Juni t/m oktober (het koele & droge seizoen): goede reisperiode. Veel wild is gemakkelijk te vinden, vooral rondom de waterplaatsen.
– November (het korte groene seizoen): korte regens.
– December t/m maart (het hete & droge seizoen): goede reisperiode.
– April en mei (het groene seizoen): veel regen. Prachtig groene natuur, maar het wild is iets moeilijker te spotten.
Juli t/m oktober: de periode van de Grote Migratie, de trektocht van de gnoes op zoek naar vers gras.

Reisinfo

Reisinfo
– Geldig paspoort – na terugkomst moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

– Visum verplicht. Voor vertrek online aan te vragen bij www.evisa.go.ke

– Verzekeringen dienen in orde te zijn: Reis-, annulerings- en medische verzekering.

– Indien gereisd wordt met minderjarige kinderen: aanvullende documenten kunnen nodig zijn.

Gezondheid

Gezondheid
– Malaria voorzorgsmaatregelen nemen – malariapillen, klamboe, bedekkende kleding en een insectwerend middel (bv DEET).
– Vaccinaties aangeraden en verplicht. Volg de meest recente informatie over vaccinaties online: www.itg.be
– U dient een bewijs van uw vaccinaties mee te nemen op reis.

Geld

Geld
– Nationale munteenheid: Keniaanse shilling (Ksh).
– Pin/Bancontact is mogelijk in verschillende plaatsen, met name bij de bank Barclays. Credit card wordt op een aantal plekken geaccepteerd (voornamelijk Visa). Het is het raadzaam om voldoende contant geld mee te nemen.
– Tevens geaccepteerd: US dollars. Let op: Biljetten moeten gedrukt zijn na het jaar 2004, anders worden ze niet geaccepteerd. Biljetten van 100 USD worden ook vaak niet geaccepteerd. Neem biljetten van 5, 10, 20 en 50USD mee.

Elektriciteit

Elektriciteit
– Stroomspanning 220-240 Volt.
– Stopcontacten: Type G.
– Neem een reis/wereldstekker mee.
– Het is raadzaam een zaklamp mee te nemen.