=

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe

A DIAMOND IN THE ROUGH

Zimbabwe is een ongeslepen diamant

Een ongerepte en veelzijdige safaribestemming waar het avontuur lonkt. Het is een ongelooflijk mooi land met de meest prachtige kleuren, een diversiteit aan natuurschoon, en een zeer vriendelijke lokale bevolking. Maar bovenal heeft Zimbabwe nog steeds een charmant ruw randje. Zo is de natuur nog op vele plekken onaangetast, wat een safari daar een authentieke ervaring maakt.

Helaas heerst er nog steeds de onterechte veronderstelling dat Zimbabwe onveilig zou zijn, maar dit zorgt er tegelijkertijd voor dat deze bestemming weinig toeristisch is. Wie dus liever de minder bewandelde paden kiest en op zoek is naar diversiteit en ‘iets anders’, vindt in Zimbabwe de juiste bestemming.

Zo kan je er de indrukwekkende watervallen bezoeken van Victoria Falls, op safari gaan in Hwange National Park, overnachten tussen de ‘kopjes’ in Matobo Hills, een stukje historie ervaren in Great Zimbabwe, en meer. Zimbabwe is tevens het land gespecialiseerd in wandelsafari’s en beschikt over top kwaliteit safari gidsen.

Mijn advies voor Zimbabwe. Ervaar een wandelsafari in één van de meest ongerepte wildgebieden. Bezoek de mooiste watervallen van Afrika of slaap tussen het rotsachtige ‘kopjes’ landschap in Matopos. Ontspan na een safari heerlijk op een houseboat op Lake Kariba of laat je verrassen door de schoonheid van Matusadona National Park. Voor een bijzondere ervaring, reis mee op een luxe safari trein als Rovos Rail.

Anne-Aymone

10 Places to go

1. Victoria Falls
De bekende World Heritage Site van Zimbabwe. De grootste watervallen van Afrika zijn 1708m breed. Het is een langgerekt gordijn
van water dat zowel vanuit Zimbabwe en Zambia te bewonderen is.

2. Hwange National Park
Ruwe diamant Hwange is het grootste national park in Zimbabwe met een rijkdom aan wild. De ‘Big Five’ zijn er te vinden, er zijn duizenden olifanten, en het huisvest nog steeds enkele overgebleven groepjes van de met uitsterven bedreigde Afrikaanse wilde honden.

3. Matobo Hills National Park
Matobo Hills staat bekend om zijn unieke ‘kopjes’ landschap. Granieten rotsformaties zijn er door jarenlange erosie gladgeslepen tot ‘kale hoofdjes’. Een interessante extra is dat in de grotten nog steeds rotstekeningen van de San stam terug te vinden zijn.

4. Lake Kariba
Lake Kariba is het bekende stuwmeer in het noorden van Zimbabwe. Het meer trekt verschillende wilde dieren aan en is de perfecte plaats om te genieten van een prachtige zonsondergang. Een verblijf op een houseboat is een aanrader.

5. Mana Pools National Park
Een UNESCO World Heritage Site, maar nog volledig authentiek en onaangetast. Wild is er in overvloed te vinden en het is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Het is één van de beste Afrikaanse nationale parken voor wandelsafari’s, maar een safari per kano is hier ook een ultieme ervaring.

6. Great Zimbabwe
Een bijzonder stukje overgebleven geschiedenis in Zimbabwe. Hier staan eeuwenoude ruïnes als getuigen van één van Afrika’s grootste historische beschavingen.

7. Eastern Highlands
Het Groene Oosten van Zimbabwe. Dit prachtige en serene berggebied is een uitstekende plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Een omgeving gevuld met valleien, watervallen, weelderige flora, kleine wildsoorten en schitterende uitzichten.

8. Chizarira National Park
Het meest afgelegen en minst bezochte gebied van Zimbabwe. Een plek om toeristen te ontwijken. De ruige schoonheid van Chizarira NP is ongeëvenaard. In dit park worden vooral wandelsafari’s gedaan, omdat er in de ongerepte omgeving nauwelijks wegen aanwezig zijn. Een unieke ervaring.

9. Gonarezhou National Park
Gonarezhou is beroemd om zijn olifanten. Ze hebben hier vooral grotere slagtanden dan elders in het land. Drie grote rivieren stromen door dit bijzonder mooie park en vormen natuurlijk oases waar vele vogels en wilde dieren zich verzamelen. Het gebied blijft één van Zimbabwe ́s best verborgen juwelen.

10. Matusadona National Park
Langs de zuidelijke oever van Lake Kariba is Matusadona NP. Het is één van de meest indrukwekkende reservaten ter wereld. Het combineert de schoonheid van het meer met rijke vruchtbare oevers en grote groepen wild.

Malilangwe Wildlife Reserve
Een schitterend privé wildreservaat dat behoort tot één van de best bewaarde geheimen van Zimbabwe. Een ongerepte wildernis in het zuidoosten van het land beroemd om de Mopane bossen en de majestueuze baobab bomen met een uitbundig vogelleven en een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder enkele bedreigde soorten.

LEMMENS TRAVEL ORGANISEERT DE VOLGENDE SAFARI’S IN ZIMBABWE
Privé safari (met eigen gids/chauffeur) – Fly in Safari – Self drive – Familie Safari – Luxury Mobile Camp Safari – Begeleide kleine groep Safari – 
Train Safari (Rovos Rail 5* / Shongololo Express 4*) – Houseboat Safari – Special Safaris (bijv. Wandel Safari, Golf Safari)

Een van mijn favoriete Camps

The Hide, Hwange National Park

Midden in Hwange National Park, het grootste wildreservaat van Zimbabwe, bevindt zich het authentieke The Hide Safari Camp. 10 luxe tenten prachtig gelegen bij een drinkplaats waar regelmatig dieren te zien zijn. Een plek gekend voor uitstekende service, een verborgen ‘hide’ en topkwaliteit gidsen.

The Hide Safari Camp is een voorbeeld van de vele sfeervolle tented camps/lodges in Zimbabwe met wie Lemmens Travel samenwerkt. De beschrijving en de foto’s zijn bedoeld om een beeld te geven van de accommodatie opties in dit land. Andere verblijfsplekken worden getoond tijdens een persoonlijk gesprek.

The Hide, een camp met passie en een top reputatie voor een onvergetelijke safari ervaring!

Impressie van een safari

Voorbeeld van een op maat gemaakte safari

 

Zimbabwe is ongetwijfeld één van de mooiste en veelzijdige landen van Afrika. Het is veel meer dan de bejubelde Victoria watervallen. Zimbabwe heeft een indrukwekkend werelderfgoed met spectaculaire overblijfselen uit een mystiek verleden, een overvloedig wildbestand en een vriendelijke bevolking.

Lemmens Travel geeft u de gelegenheid Zimbabwe’s mooiste safarigebieden te ontdekken met de beste gidsen en te verblijven in de meest kleinschalige en comfortabele tented camps of lodges die in nauw contact staan met de natuur.

Bekijk de Route

DAG 1: AMSTERDAM/BRUSSEL – JOHANNESBURG – VICTORIA FALLS

Vlucht naar Johannesburg met tussenstop en aansluitend naar Victoria Falls.

DAG 2 & 3: VICTORIA FALLS
Bij aankomst in Victoria Falls wordt u opgewacht en gebracht naar uw lodge. De komende dagen kunt u genieten van het bijzondere spektakel van de Victoria Watervallen. Deze watervallen, over een breedte van ruim eenkilometer, kunnen zich met recht het 8ste wereldwonder noemen. Avonturiers kunnen zich hier ook vermaken, want Victoria Falls is de adrenaline plek van Afrika. Twee overnachtingen in Batonka Guest Lodge.

DAG 4 & 5: HWANGE NATIONAL PARK
Na het ontbijt, rit (van ca 2,5u) naar Hwange National Park waar u verblijft in een privéconcessie in het park. In de middag maakt u een safari in een open voertuig. Dit park staat bekend om de wandelsafariǯs. Te voet door de natuur op zoek naar wild is een bijzondere ervaring. Hwange is het grootste wildreservaat in Zimbabwe en herbergt de Big Five en vele andere dieren. Naast de vele dieren zijn er wel 400 soorten vogels te spotten. Zeker in het natte seizoen is het park een paradijs voor vogelliefhebbers. Twee overnachtingen in The Hide Safari Camp.

DAG 6 & 7: MATOPOS
Matobo Hills bestaat uit een oneindige reeks van massieve granieten rotsformaties en beschikt over een ruime geschiedenis, cultuur, flora en fauna. Onder begeleiding van een gids kunt u op zoek naar vogels, zoals de zeldzame Black Eagle en Cape Oehoe. Ook kunnen er culturele uitstapjes gemaakt worden. Dit gebied heeft de hoogste concentraties van rotskunst in de wereld. Overige mogelijkheden zijn game drives en Rhino tracking. Twee overnachtingen in Camp Amalinda.

DAG 8 & 9: MANA POOLS NATIONAL PARK
Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Mana Pools NP waar u 2 nachten verblijft in een privéconcessie aan de Zambezi rivier in een kleinschalig safarikamp. De rivier trekt veel dieren, zodat u het wild vanuit het camp kunt spotten. U kunt hier op safari in een 4×4-voertuig of onder begeleiding van een ervaren gids het wildreservaat te voet verkennen. Met een
motorboot kunt u de Zambezi rivier opvaren en zo de dieren in en aan de rand van het water bezichtigen. Een kanotocht laat u toe geruisloos door het waterte glijden en te genieten van de serene rust van de natuur. Twee overnachtingen in Ruckomechi Camp.

DAG 10 -12: MATUSADONA – LAKE KARIBA
Vlucht naar Kariba. U verblijft aan het Kariba meer, het op twee na grootste kunstmatige meer ter wereld. Het heeft een bijzonder karakter, vooral bij de schitterende zonsondergang. Vanuit de lodge heeft u zicht op het Zambezi gebergte en het uitgestrekte Kariba meer. Hier kunt u heerlijk ontspannen, wateractiviteiten als boottochtjes en vissen ondernemen, en wildlife en honderden vogels spotten in Matusadona NP. Drie overnachtingen in Changa Camp.

DAG 13: HARARE – JOHANNESBURG – AMSTERDAM/BRUSSEL
Vlucht naar Harare voor uw retourvlucht via Johannesburg naar Amsterdam/Brussel (met tussenstop).

DAG 14: AMSTERDAM/BRUSSEL
Aankomst te Amsterdam/Brussel.

VERVOER
Vluchten met klein vliegtuig van park naar park en transfer per 4×4 van Victoria Falls naar Hwange NP.

Alle safari’s worden voor u op maat gemaakt door

Anne Aymone

Wilt u op safari in Zimbabwe?

Contact: info@lemmenstravel.com

Tel NL +31 652 720 351

Aanvraag offerte

Reistijd

Reistijd
– Mei t/m oktober (het droge seizoen): goede reisperiode. Veel wild.
– November t/m maart (het groene seizoen): regen. Goed voor vogelliefhebbers.
– Na het natte seizoen zijn de Victoria watervallen het meest krachtig.

Reisinfo

Reisinfo
– Visum verplicht.
– Geldig paspoort – na terugkomst moet het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
– Verzekeringen dienen in orde te zijn: Reis-, annulerings- en medische verzekering.

Gezondheid

Gezondheid
– Malaria voorzorgsmaatregelen nemen – malariapillen, klamboe, bedekkende kleding en een insectwerend middel (bv DEET).
– Vaccinaties aangeraden en verplicht. Volg de meest recente informatie over vaccinaties online:
www.itg.be | www.ggdreisvaccinaties.nl
– U dient een bewijs van uw vaccinaties mee te nemen op reis.

Geld

Geld
– Nationale munteenheid: Amerikaanse Dollar (USD).
Na de hyperinflatie van de Zimbabwaanse dollar is in 2009 de munteenheid afgeschaft.
Let op: Biljetten moeten gedrukt zijn na het jaar 2004, anders worden ze niet geaccepteerd. Biljetten van 100 USD worden ook vaak niet geaccepteerd. Neem biljetten van 5, 10, 20 en 50USD mee.
–Pin/Bancontact en credit card werken zelden in Zimbabwe en worden vaak niet geaccepteerd. Het advies is om voldoende contante dollars mee te nemen.

Elektriciteit

Elektriciteit
– Stroomspanning 240 Volt.
– Stopcontacten: Type D en G.
– Neem een reis/wereldstekker mee.
– Het is raadzaam een zaklamp mee te nemen.